Search
Close this search box.

Όλα έτοιμα για το νέο εμπορικό γεγονός της Κεντρικής Ελλάδας «Lamia Expo Central Greece Trade Event »  που ήδη γράφει τη δική του ιστορία στον εκθεσιακό θεσμό της Π.Ε.Λ.  με πάνω από 200 εκθέτες από το ευρύ φάσμα του εμπορίου και των υπηρεσιών και με πλήθος παράλληλων ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους να πλαισιώνουν αυτή τη μεγάλη γιορτή του εμπορίου και της ανάπτυξης.

Με εγχώριες και διεθνείς παρουσίες, η Lamia Expo 2023 θα  αποτελέσει το κομβικό σημείο δικτύωσης και ανάπτυξης για την Κεντρική Ελλάδα παρουσιάζοντας τη δυναμική των επιχειρήσεων μέσα από B2B και B2C συναντήσεις.

Πρωτογενής τομέας, ενέργεια, κατοικία, εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανία, υπηρεσίες, τεχνολογίες, μεταποίηση, αγροδιατροφή, τουρισμός, βιομηχανία, εξοπλισμός και λιανική θα δώσουν τον ρυθμό της φετινής διοργάνωσης, ενώ και οι παράλληλες εκδηλώσεις, για την εργασία, την απασχόληση και το hobby, όπως και οι ημερίδες αλλά και οι συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και μουσικοχορευτικών σχημάτων, θα γίνουν πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο φορέας ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ με την ενεργό στήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και την συνεργασία του Δήμου Λαμιέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Τη Δευτέρα 12/6 πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου με τους συντελεστές του νέου αυτού εγχειρήματος.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε ότι “σήμερα μετά από μια εργώδη προσπάθεια όλων των φορέων και του Δήμου Λαμιέων βρισκόμαστε εδώ για να προαναγγείλουμε τη σημαντική αυτή έκθεση για την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Απαραίτητη είναι η συμμετοχή όλων των δημοτών και πολιτών της Στερεάς Ελλάδας να αγκαλιάσουν την προσπάθεια να συναντήσουν τους εκθέτες και να συμμετέχουν στις δράσεις. 

Η συμμετοχή σημαίνει επιτυχία και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο όταν όλοι μαζί συμβάλλουμε σε αυτό. Ως Δήμος Λαμιέων είμαστε παρόντες, γιατί θεωρούμε το χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, ως αναπτυξιακό πυλώνα της πόλης μας γι’ αυτό κι έχουμε σχεδιάσει το μεγάλο έργο της ανάπλασης το οποίο ξεκινά το Σεπτέμβριο, ένα έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό 47 εκατ. ευρώ και θα δώσει αυτό που θέλουμε για τον τόπο μας, την αναπτυξιακή προοπτική».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Αποστολόπουλος, σημείωσε πως η Περιφέρεια στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την Έκθεση: «Για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό, η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, είναι ένα μεγάλο στοίχημα, τη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλες της τις δράσεις.

Πολύ περισσότερο δε, στην κορυφαία των δράσεων, στην πρώτη Πολυκλαδική Έκθεση και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους θα συμμετάσχουν, που δείχνουν τη στήριξη και φυσικά να καλέσουμε όλο τον κόσμο της Περιφέρειας και όχι μόνο να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, να είναι εδώ και στα εγκαίνια αλλά και κατά τη διάρκεια της Εκθέσεως. Ο πρωτογενής τομέας αλλά και ο τομέας τουρισμού βρίσκει στην ΠΕΛ, έναν τρόπο έκθεσης και επικοινωνίας με το κοινό για μια αναπτυξιακή πορεία».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, κ. Θανάσης Κυρίτσης, επισήμανε τα πλεονεκτήματα αυτής της προσπάθειας: «Είμαι πολύ χαρούμενος που το εγχείρημα αυτό που αναγγείλαμε πριν από ενάμισι μήνα, όπως είπε και ο Δήμαρχος, σήμερα έχει ολοκληρωθεί, έχει φτάσει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο με 200 και πλέον συμμετοχές επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους, με πάνω από 12 Ημερίδες-Συνέδρια και παράλληλες πολυθεματικές εκδηλώσεις.

Σε αυτή την προσπάθεια, δεν θα μπορούσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας να μην είναι αρωγός και να μη συνδράμει και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις των μελών του κι αυτό έκανε, επιδοτώντας και επιχορηγώντας με 35 χιλιάδες ευρώ περίπου τις 50 και πλέον επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν για να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη Lamia EXPO Central Greece Trade Event.

Είμαστε χαρούμενοι διότι αυτή η προσπάθεια αναδεικνύει τον τοπικό, τον περιφερειακό, τον εθνικό και τον διεθνή προσανατολισμό και τη δυναμική που μπορεί να έχει ο νέος φορέας και αυτό που μπορεί να δώσει στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία. Έχουμε τη συμμετοχή και από τρεις χώρες. Τρεις Πρεσβείες θα συμμετάσχουν με περίπτερα στη LAMIA EXPO και θα υπάρξει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων αλλά και συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων της χώρας μας αλλά και του τόπου μας με τις αντιπροσωπείες των χωρών αυτών». 

Ο πρόεδρος του ΦΟΡΕΑ Π.Ε.Λ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α., κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος, γνωστοποίησε όσα πρέπει να γνωρίζουν οι επισκέπτες της Έκθεσης και όχι μόνο:  «Είμαστε αυτή τη στιγμή στην ευχάριστη θέση, η ΠΕΛ να… σφύζει ζωής και οι επιχειρήσεις που έχουν έρθει να είναι απ’ όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Η Lamia Expo είναι ένα πολυποίκιλο γεγονός , που δεν αφορά  μόνο το εμπόριο αλλά και τον πολιτισμό και την επιμόρφωση μέσα από ημερίδες.

Στην Έκθεση, η οποία ανοίγει την Τετάρτη (14/6) στις 17:00 το απόγευμα και τα εγκαίνια είναι στις 20:00, περιμένουμε να έρθει όλος ο κόσμος για να δει τη δουλειά που έχει γίνει και να συνομιλήσουμε μεταξύ μας και οι εκθέτες που βρίσκονται εδώ, ευχόμαστε να κλείσουν συμφωνίες. Σημαντικό είναι το γεγονός πως η έκθεση ήδη από την πρώτη της διοργάνωση, έχει αποκτήσει   διεθνή χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της  Έκθεσης θα γίνουν δύο μεγάλες συναυλίες με τον Δήμο Αναστασιάδη την Παρασκευή 16/6 και τη Γλυκερία το Σάββατο 17/6 . Τέλος στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί και Λούνα Παρκ για μικρούς και μεγάλους και όλα αυτά με είσοδο τρία ευρώ.

 Για τα παιδιά μέχρι 10 ετών και για άτομα με ειδικές ανάγκες η είσοδος θα είναι δωρεάν».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Τάσος Τζήκας, αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Λαμίας και της ευρύτερης περιοχής, που καθιστούν σημαντική τη διεξαγωγή της έκθεσης αυτές τις μέρες στο χώρο της ΠΕΛ: «Εκφράζοντας το Δ.Σ. της ΔΕΘ HELEXPO, είναι πάρα πολύ σημαντικό που έχουμε την επανεκκίνηση της Lamia EXPO η οποία μπαίνει σε μια νέα περίοδο, στην οποία αυτή η συνεργασία ανάμεσα στη ΔΕΘ HELEXPO, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο Δήμο Λαμιέων, στο ΕΒΕ Φθιώτιδας και στην ΠΕΛ, είναι μια στρατηγική συνεργασία και για εμάς συνάδει με την περιφερειακή μας στρατηγική γιατί πιστεύουμε ότι κάθε τόπος και ιδίως Περιφέρειες, όπως αυτή της Στερεάς Ελλάδας που είναι στο κέντρο της χώρας, έχουνε συγκεκριμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και αυτό κάνει μια Έκθεση. Προβάλει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, προβάλει την τοπική επιχειρηματικότητα και τη φέρνει σε επαφή με την εθνική αλλά και διεθνή αγορά.

Μέσα από την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχουμε στη διοργάνωση εκθέσεων, πιστεύουμε ότι η Λαμία και η περιοχή εδώ, έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και αυτό θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε. Φαίνεται από την πρώτη διοργάνωση ότι έχουμε περισσότερες από 200 συμμετοχές, διεθνείς συμμετοχές και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί πρέπει τα επόμενα χρόνια να δώσουμε έμφαση στη διεθνοποίηση της Έκθεσης και έχουμε παράλληλα γεγονότα που επίσης είναι κρίσιμο για μια έκθεση να συνοδεύεται και από παράλληλα γεγονότα που παίζουν έναν εκπαιδευτικό ρόλο στην τοπική κοινωνία και την τοπική επιχειρηματικότητα.

Άρα λοιπόν, θεωρούμε ότι ξεκινάει μια καινούρια εποχή για την περιοχή, εμείς θα είμαστε δίπλα και πιστεύουμε ότι η ανάπλαση που σχεδιάζεται, θα βοηθήσει πάρα πολύ αφού και στη Θεσσαλονίκη γίνεται η ανάπλαση του εκθεσιακού της κέντρου, επομένως νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και θέματα που έχουν να κάνουν με τις αναπλάσεις και της Λαμίας. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ τα επόμενα χρόνια σε μια Έκθεση που θέλουμε να τη βάλουμε στο χάρτη όλοι μαζί, μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία».

Κλείνοντας, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ HELEPXO, Αλέξης Τσαξιρλής, μίλησε για τα τρία πολύ σημαντικά πράγματα που σημαίνει αυτή η Έκθεση για τον τόπο: «Το πρώτο είναι πως είναι πολύ σημαντικό το ότι ο χώρος αυτός και  ο φορέας που οργανώνει την Έκθεση, η ΠΕΛ όπως την ξέραμε, ουσιαστικά κάνει την επανεκκίνησή της και πλέον είναι στα χέρια της τοπικής οικονομίας, αυτός ο φορέας ο οποίος μπορεί να διοργανώσει πολύ μεγάλα γεγονότα και πιστεύω ότι στην εξέλιξή του, δεν θα είναι μόνο μια Έκθεση το χρόνο αλλά θα είναι και πολλά περισσότερα γεγονότα γιατί αυτός ο χώρος πρέπει να είναι ζωντανός όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, για να παράγει γεγονότα τα οποία ουσιαστικά θα αναπτύσσουν όχι μόνο την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Έτσι λοιπόν ξεκινάμε, έχοντας ένα μεγάλο γεγονός μπροστά μας που δεν είναι απλά μια Έκθεση αλλά ένα πολυγεγονός, με όλες αυτές τις παράλληλες δράσεις που νομίζω ότι δεν είμαστε μακριά, ώστε  μετά από δυο χρόνια, να συζητάμε για τη μεγαλύτερη Περιφερειακή Έκθεση στην Ελλάδα και νομίζω ότι θα το κατακτήσει γιατί η περιοχή και η πόλη, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και πάνω σε αυτό θα στοχεύσουμε και θα πετύχουμε. Το δεύτερο πολύ σημαντικό, είναι ότι αυτή η σχέση μεταξύ των φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, έχοντας σαν στόχο αυτό το γεγονός, η συνεργασία που υπάρχει, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα και να περάσουμε και στην επόμενη περίοδο που θα είναι ακόμη πιο… φωτεινή.

Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η σχέση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, έχοντας δημιουργήσει αυτόν το φορέα, όταν στις συζητήσεις που γίνονταν την προηγούμενη δεκαετία, για το πώς θα μπορούσε να ήταν αυτός ο φορέας, ήταν πρόταση της HELEXPO .Να είναι δηλαδή ένας φορέας ο οποίος θα ανήκει στην Περιφέρεια, στο Δήμο και στο Επιμελητήριο γιατί είναι αυτοί ακριβώς οι φορείς που έχουν το ενδιαφέρον για την ευρύτερη περιοχή και μπορούν να αναπτύξουν και να δημιουργήσουν γεγονότα που θα φιλοξενούνται σε αυτό το χώρο.

Το τρίτο στοιχείο, είναι ότι η ΔΕΘ HELEXPO θα βρίσκεται εδώ, όσο χρειάζεται για να υποστηρίζει όλες αυτές τις δράσεις γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει πλέον μια σχέση με την ΠΕΛ που είναι στα όρια μιας αδελφικής σχέσης μεταξύ δύο φορέων που έχουν τους ίδιους οραματισμούς και σε σχέση με την ανάπλαση αλλά και σε σχέση με την ανάπτυξη γεγονότων σαν αυτό που έχουμε μπροστά μας».