Search
Close this search box.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τη δημιουργία ενός νέου εκθεσιακού θεσμού υπογράφτηκε μεταξύ της ΠΕΛ Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ & της ΔΕΘ-HELEXPO

Τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου και σύγχρονου εκθεσιακού θεσμού στην καρδιά της Κεντρικής Ελλάδας μπήκαν σήμερα στη Λαμία, όπου παρουσιάστηκε η Lamia Expo, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ) από τις 14-18 Ιουνίου 2023.
Η 1η Πολυκλαδική Έκθεση Lamia Expo Central Greece Event αποτελεί ουσιαστικά το “εναρκτήριο λάκτισμα” για την εκκίνηση ενός καινοτόμου εκθεσιακού θεσμού στην Κεντρική Ελλάδα, τη διοργάνωση του οποίου έχει ο φορέας ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ με την ενεργό στήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO.
Η υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος επισφραγίστηκε με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας (MOU) ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και στην ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Lamia Expo Central Greece Event, η οποία θα αποτελέσει το κομβικό σημείο δικτύωσης και ανάπτυξης για την Κεντρική Ελλάδα παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών με B2B και B2C συναντήσεις.
Πρωτογενής τομέας, ενέργεια, κατοικία, εμπόριο, αυτοκινητοβιομηχανία, υπηρεσίες, τεχνολογίες, μεταποίηση, αγροδιατροφή, τουρισμός, βιομηχανία, εξοπλισμός, λιανική θα δώσουν τον ρυθμό της φετινής διοργάνωσης, ενώ και οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ημερίδες και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων, θα γίνουν πόλος έλξης για τους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε ότι “μετά την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας πριν δύο χρόνια στη διάρκεια των οποίων και φιλοξενήθηκε το ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και έγινε η πολύ πετυχημένη διοργάνωση της Lamia Expo 2022, η «ΠΕΛ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ» με τη «ΔΕΘ-HELEXPO» ανακοινώνουν τη διεξαγωγή της 1ης Πολυκλαδικής Έκθεσης. Η 1η Πολυκλαδική Έκθεση, ένα νέο εμπορικό γεγονός που γεννάται στη Λαμία μας με τη στήριξη και τη σφραγίδα της ΔΕΘ-HELEXPO έρχεται να αποτελέσει νέο εκθεσιακό πόλο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και επιχειρηματικότητας, ενώ θα συμβάλει και στην περιφερειακή ανάπτυξη. Καλούμε λοιπόν όλον τον κόσμο, επαγγελματίες και προμηθευτές, της πόλης μας να συμμετέχουν στη νέα αυτή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και που θα δώσει τον παλμό του εμπορικού κόσμου της Κεντρικής Ελλάδας”.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας κάναμε πέρυσι την αρχή για την αναγέννηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Ενός θεσμού που μας εμπνέει όλους και μας υποχρεώνει όλους να δουλέψουμε μεθοδικά και συνεργατικά για να πετύχουμε! Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας μπαίνει σε νέα εποχή. Πιο σύγχρονη πλέον η “Lamia Expo” έχει τους καλύτερους συμμάχους. Έχει την υποστήριξη της ΔΕΘ Helexpo. Έχει -κυρίως- όλους εμάς τους Στερεοελλαδίτες που αγαπάμε και στηρίζουμε τον θεσμό. Όλοι μαζί, ενωμένοι προετοιμάζουμε τη μεγάλη πολυκλαδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Στόχος μας να αγγίξουμε κατά το δυνατόν τα υψηλά στάνταρ της “ΠΕΛ”. Να κάνουμε ένα ακόμη αναπτυξιακό άλμα για τη Στερεά Ελλάδα».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε από την πλευρά του ότι “είναι γνωστή η έμφαση που δίνει η ΔΕΘ-HELEXPO στη χάραξη της περιφερειακής της πολιτικής, καθώς πιστεύει πως η ανάπτυξη θα έρθει από την περιφέρεια. Από τη Θράκη μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη ο εθνικός εκθεσιακός φορέας έχει προσφέρει τη γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, θέλοντας να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Προς αυτή την κατεύθυνση ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Φορέα Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. –που αποτελείται από τον δήμο Λαμιέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας- να στηρίξουμε την εν λόγω έκθεση και να προσφέρουμε την εκθεσιακή μας τεχνογνωσία, προσδοκώντας σε σημαντικά οφέλη για την περιοχή. Στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Φορέα Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. για την επιτυχή επαναλειτουργία της εμπορικής έκθεσης σε νέα σύγχρονα πρότυπα”.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, επισήμανε ότι “όλοι μαζί θέτουμε στέρεες βάσεις με ιδιαίτερη προοπτική στο νέο ξεκίνημα της έκθεσης. Παράλληλα, ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας καλούμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να συμμετάσχουν στην έκθεση και εμείς από την πλευρά μας θα επιδοτήσουμε οικονομικά τη συμμετοχή τους”.

Ο Πρόεδρος του φορέα «Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.», κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος, δήλωσε ότι «το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και της ΔΕΘ HELEXPO, σηματοδοτεί την προοπτική ανάπτυξης και επαναλειτουργίας σε νέες βάσεις της ΠΕΛ με γνώμονα την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της Κεντρικής Ελλάδας με απαρχή τη διοργάνωση της Έκθεσης LAMIA EXPO 2023, από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου 2023».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης υπογράμμισε την αναπτυξιακή βαρύτητα των συνεργιών, που έχουν δημιουργήσει οι φορείς της Κεντρικής Ελλάδας, οι οποίοι απαρτίζουν την ΠΕΛ (Δήμος Λαμιέων, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Επιμελητήριο Φθιώτιδας). Ο κ. Ποζρικίδης σημείωσε τέλος ότι οι εκθεσιακές εγκαταστάσεις της ΠΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία ανάπλασης και θα ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, ενώ η ΔΕΘ-HELEXPO θα υποστηρίξει και θα μεταφέρει τεχνογνωσία στην ΠΕΛ για τη διοργάνωση της Lamia Expo Central Greece Event στους τομείς προσέλκυσης εκθετών, προβολής της έκθεσης, επικοινωνίας για τους επισκέπτες, οργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων κα.